Френсис аут до края на сезона

Гардът на Хюстън Рокетс Стив Фенсис ще претърпи операция, която ще го извади от игра до края на сезона. Бившият играч на Рокетс, Меджик и Никс ще претърпи хирургическа намеса, поради проблеми със сухожилието свързващо четириглавия бедрен мускул с коляното, съобщи NBA.com.

Френсис е извън игра от 19 декември и започна рехабилитация веднага, но вече месец по-късно болката продължава. Лекарският екип на Рокетс са повторили изследванията и те потвърждават травмата.

Операцията ще сложи край на предполагаемото завръщане на гарда в отбора, в който бе четири пъти участник в "Мача на Звездите". Вместо това Френсис регистрира за Хюстън 5,5 точки, 3 асистенции и 2,3 борби средно в 10 мача.

"Очевидно е много неприятно сезона да свърши по този начин. Алтернативата да се върна в Хюстън и да помогна на отбора да спечели титлата е много специална за мен. За нещастие имам проблеми с тази травма през последните 3 сезона. Единственото хубаво нещо е, че най-после се разбра откъде идват проблемите и кога мога да започна рехабилитация, готвейки се за следващия сезон", коментира Френсис.

снимка: Reuters

 

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти