Мозли разубеждава Хамилтън от идеята за напускане на Ф1, ФИА погва Макларън

Продължават спекулациите около световния шампион Люис Хамилтън, който сензационно обмислял да напусне Макларън-Мерцедес и дори Формула 1. Според медиите на Острова, Хамилтън е бил разубеден за такова драстично решение по телефона, от самият президент на ФИА Макс Мозли. Заради искрената си пресконференция, на която Хамилтън призна всичко по аферата със съдиите в Австралия, ФИА най-вероятно ще насочи наказанията си само към Макларън. Мозли бил останал доволен от честността на Люис. Към ръководството на отбора обаче все още имало много въпросителни и неясноти относно действията им през последната седмица. ФИА ще направи по-задълбочено разследване и ще реши какво да прави. Възможно е дори и изключване на Макларън от тазгодишният шампионат. През 2007 година, заради шпионския скандал с Ферари, британците бяха глобени с рекордната сума от 100 милиона долара.  

Босът на Макларън Мартин Уитмарш отрече световният шампион да е говорил с Мозли по телефона, но призна, че това е сторил баща му Антъни. Бащата на Люис, който е и негов мениджър е разярен от новия имидж на сина му. Той не може да приеме, как всички медии са нападнали Люис, а всъщност основната вина е на отбора. Репутацията на Люис бе буквално унищожена от медиите в родината му, а много хора го нарекоха "лъжец". Антъни не може да приеме и факта, как Хамилтън веднага е свикал извънредна пресконференция в Малайзия, а от Макларън все още са се чудили какво да правят и не са взели адекватна позиция по скандала. Антъни и Люис Хамилтън вече дори обсъждали възможността как да се освободят от 5-годишния договор с Макларън. Люис е в Макларън от 13 годишен и практически е изграден от тима.  

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун пък защити Рон Денис, като заяви, че няма начин той да бъде обвинен за "лъжливият скандал" между Макларън и ФИА. След десетилетия начело на отбора на Макларън във Формула 1, Денис предаде поста на дългогодишният си заместник Мартин Уитмарш. Иронично е, но Малайзия е първото състезание от години насам, което не е наблюдавано от Денис лично.

"Рон е честен и прям човек. Не е тук, така че не можете да го обвинявате него", заяви Бърни.

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ТАЗИ НОВИНА ТУК!

 

Повече информация за Формула1 и за възможността да спечелите страхотни награди от NIVEA FOR MEN четете във www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти