Макларън засрамени от скандала, шефът обмисля оставка

Шефът на отбора на Макларън Мартин Уитмарш, заяви, че дълбоко съжалява за случилото се с екипа му след като Люис Хамилтън бе дисквалифициран от състезанието в Австралия. Уитмарш също така добави, че едва снощи е разбрал за премълчаването на истината от страна на вече бившият спортен директор на тима Дейв Райън.

Райън и Хамилтън излъгаха стюардите в Мелбърн, като заявиха пред тях, че не са обсъждали по радиото дали шампионът да пропусне Ярно Трули или не. Днес на пресконференция на пистата ''Сепанг", Уитмарш сподели, че е нямало какво друго да направи освен да освободи Райън от задълженията му.

ПОСЛЕДНИТЕ АКТУАЛНИ СНИМКИ ОТ МАЛАЙЗИЯ ТУК!

ГАЛЕРИЯ И ТУК!

"След разговора ми с Дейв стана ясно, че по време на срещата със стюардите, не е бил напълно откровен и честен в отговарянето на въпросите им. Днес нямаше какво друго да направим освен да го уволним. Това е много тъжен ден за отбора. Трябва да преминем през това този уикенд. Трябва да прегледаме и обстоятелствата около това събитие. От моята гледна точка виждам само дълбоко съжаление и със сигурност не исках годината да започне така. Това е нещо от което аз и отборът не само се срамуваме, но и дълбоко съжаляваме. Всеки който познава Дейви знае, че той няма просто така да реши да подведе стюардите. Отиде на тази среща заедно с Люис с намерението да обясни кратко и ясно случилото се без заобиколки. Явно някъде по време на срещата нещата са се объркали и той не е бил толкова прям колкото е трябвало да бъде".

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ТАЗИ НОВИНА ТУК! 

 

Повече информация за Формула1 и за възможността да спечелите страхотни награди от NIVEA FOR MEN четете във www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички