Шампионът: Няма как да съм по-щастлив

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер влезе в историята като първия тенисист, триумфирал цели шест пъти в последния за сезона турнир на ATP. В изключително динамичен и оспорван финал, продължил близо 2 часа и 20 минути, швейцарецът се наложи над Жо-Вилфред Цонга (Франция) с 6:3, 6:7 (6), 6:3 и така завоюва общо 70-ата си титла в професионалния тенис.

”Няма как да съм по-щастлив, но едновременно с това и по-изтощен, заяви непосредствено след награждаването Федерер. – Жо изстиска цялата ми останала енергия днес. Мисля, че той направи страхотен сезон, представи се чудесно на ”Уимбълдън”, както и сега. Сигурен съм, че и догодина ще е така, пожелавам му успех”, каза още швейцарецът, обръщайки се към своя съперник.

”Благодаря на организаторите. Прекарахме чудесно времето си тук и мисля, че говоря от името на всички тенисисти. Благодарен съм за подкрепата на моите близки и семейството ми, както и на цялата публика. Ще се видим отново следващата година”, завърши изказването си от корта Федерер.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА РОДЖЪР ФЕДЕРЕР МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти