Талант на Челси съсипа младежите в уникална драма на "Герена"

Талант на Челси съсипа младежите в уникална драма на "Герена"

Младежкият национален отбор на България загуби от Израел с 3:4 във втората си среща от квалификациите за Евро 2011 в Дания. Въпреки че бяха с десет човека цяло второ полувреме, талантите ни се вдигнаха и обърнаха от 1:3 до 3:3 срещу 9-ия в ранглистата на младежките отбори съперник. В 90-ата минута обаче младата надежда на Челси Бен Сахар попари надеждите ни с победно попадение. Другите голове за Израел вкараха Цейри, Каял и Тамуз, а за България се разписаха играчите на Левски, Литекс и ЦСКА Лъчезар Балтанов, Момчил Цветанов и Иван Иванов. Така тимът ни остана на последно място в групата с 0 точки, след като в първата среща Казахстан ни победи с 2:0. 

Двубоят започна чудесно за българските футболисти и те стигнаха до гол още в 3-ата минута. Тогава трансферната цел на ЦСКА Спас Делев проби отдясно и центрира в наказателното поле. Там най-съобразителен се оказа футболистът на Левски Лъчезар Балтанов, който с прецизен удар с глава откри резултата. Това беше и единственото хубаво нещо за младежите през първата част. Последваха много силни минути за Израел, чиито нападатели бяха подпомогнати от трагичната игра на защитата и вратаря Караджов. Само четири минути след гола за нашите левият бек на Миньор, също желан от ЦСКА, Васил Божиков увисна и позволи Цейри да бъде изведен сам срещу българския страж. Израелският защитник отигра хладнокръвно положението и изравни.

Равенството се задържа чак до 29-ата минута, когато третият вратар на ЦСКА Иван Караджов увисна след центриране от фаул и Каял необезпокояван направи 1:2. Положението на българските футболисти стана трагично в 45-ата минута, когато Спас Делев получи директен червен картон за удар без топка срещу съперник.

Второто полувреме започна с натиск на гостите и в 54-ата минута нападателят на Бейтар Тото Тамуз се възползва от нова грешка в защитата на нашите национали и направи 1:3.

В следващите минути българските футболисти показаха страхотна воля и желание за игра, каквото рядко се забелязва в мъжката ни формация, и макар и с човек по-малко стигнаха до феноменален обрат. Първо в 59-ата минута Огнянов подаде на Тонев, който свали с глава за крилото на Литекс Момчил Цветанов и той не сбърка за 2:3. Само пет минути по-късно вратарят на гостите върна жеста на Караджов, увисвайки при едно центриране, и Иван Иванов с глава направи 3:3.

До края на срещата за България невероятни пропуски направиха Александър Тонев и Лъчезар Балтанов, а Иван Караджов изкупи вината си за втория гол след три феноменални спасявания. В 90-ата минута обаче и той остана безпомощен, когато с хубав удар от близо талантът на Челси Бен Сахар направи 3:4 и даде сериозна заявка за титулярно място през новия сезон в тима на Карло Анчелоти.   

 

БЪЛГАРИЯ - ИЗРАЕЛ 3:4

1:0 Балтанов (3)
1:1 Цейри (7)
1:2 Каял (29)
1:3 Тамуз (54)
2:3 Цветанов (59)
3:3 Иванов (66)
3:4 Бен Сахар (90)

 

БЪЛГАРИЯ: Караджов, Стоев, Иванов, Генев, Божиков, Балтанов (83-Дюлгеров), Кики, Огнянов, Цветанов (73-Петаков), Делев, Тонев

ИЗРАЕЛ: Харуш, Маймон, Каял, Цейри, Чекол, Коен (65-Рош), Голса (46-Веред), Начо (55-Тамари), Роаш, Бен Сахар, Тамуз

ЖЪЛТИ КАРТОНИ:

Генев, Иванов; Коен, Роаш, Тамуз

ЧЕРВЕН КАРТОН:

Делев (45 мин.)

СЪДИЯ:

Димитриус Калопулис (Гър)

СТАДИОН:

"Георги Аспарухов", 300 зрители

 

снимка: Марин Маринов/Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти