Къде Кадилак загуби победата в Льо Ман

Екипажът на Кадилак №2 на Ърл Бамбър, Алекс Лин и Алекс Пало се озова на първата позиция в „24-те часа на Льо Ман“ три часа преди финала на състезанието.

Това се случи благодарение на стратегията на американския тим, но той имаше реален шанс да се бори за победата. В заключителните два часа обаче, когато над пистата отново заваля, Кадилак №2 изостана от лидерите и в крайна сметка завърши на седмото място, на 49 секунди зад победителите от Ферари №50.

Магическо каране на Нилсен в края донесе втора поредна победа на Ферари в Льо Ман
Магическо каране на Нилсен в края донесе втора поредна победа на Ферари в Льо Ман

След финала Пало и Бамбър обясниха пред motorsport.com, че в Кадилак са имали проблемите с темпото си в смесените условия и са унищожили твърде бързо гумите си, щом са опитали да натиснат, за да поддържат темпото на лидерите.

„Тъжен съм, че не можах да се боря за победата – каза двукратният шампион в Индикар Пало, за когото това бе първо участие в Льо Ман. – Нещата изглеждаха много добре, бих казал след 14-ия час. След това дойдоха последните два часа.

„За съжаление нямахме нужното темпо в края. Като цяло нямахме нужното сцепление на смесените условия и в дъжда. Беше забавно, някои добри стинтове, но в крайна сметка нямахме нужното темпо.

„Винаги има какво да се научи. След малките състезания винаги има какво да се подобри, а представете си след 24-часово. Мисля, че всички в отбора се чувстваме по един и същ начин. Просто имахме проблеми в смесените условия. Мисля, че бяхме добри на изцяло мокро и на изцяло сухо, но не и когато условията бяха по средата. Трябва да видим дали беше от настройките, карането или от баланса на силите, за момента не съм сигурен, но не беше идеално.

„Просто нямахме темпото в смесените условия. Не можехме да сме бързи. Когато се опитвахме и натискахме, ние убивахме гумите. Обикновена липса на темпо, колата се усещаше добре, докато за започнехма да натискаме повече, за да държим темпото на другите, след това просто губехме много сцепление“, добави испанецът.

„На сухото имахме страхотно темпо, но не и на мокрото. Това развали състезанието ни в края. Определено бяхме в битката, още една стъпка по-близо до целта сме“, бе коментарът на Бамбър, който има две победи в Льо Ман с Порше през 2015 и 2017.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Още от Моторни спортове

Виж всички