Нов обрат в сагата с Везенков и Сакраменто, "кралете" ще опитат да го задържат

Нов обрат в сагата с Везенков и Сакраменто, "кралете" ще опитат да го задържат

Сакраменто Кингс няма намерение да се раздели с българската баскетболна суперзвезда Александър Везенков, съобщава журналистът Шон Кънингам.

Той разкрива, че Сакраменто иска да задържи крилото, но е готов и да преговаря за евентуална сделка, но Кънингам сподели, че Александър Везенков при всички положения ще играе в НБА и през следващия сезон.

Не Сакраменто, а Везенков избрал да не продължи с Кингс
Не Сакраменто, а Везенков избрал да не продължи с Кингс

Сакраменто Кингс може да се раздели с Везенков, ако получи оферта, която удовлетворява и двете страни, а българинът премине в отбор, в която ще има по-голяма роля в ротацията.

Шон Кънингам потвърди информацията, че Везенков е разочарован от липсата на игрово време в първия си сезон в НБА, но не възнамерява да напусне лигата, като ще изпълни тригодишния договор, от който остават още две години. Твърдението, че Везенков ще се завърне в Европа, Шон Кънингам определи като „неоснователно“.

“Докато Саша Везенков остава разочарован от липсата на игрово време през първия си сезон в НБА със Сакраменто Кингс, няколко източника ми казаха, че няма нищо вярно в информацията за желанието му да напусне НБА. Източник, близък до Везенков, нарече доклада „неоснователен“ и че той ще спази договора си. Казаха ми също, че Кралете искат да го задържат, но има и пазар за него. Сакраменто или може би друг отбор, който предлага по-голяма ротационна роля, остава да видим”, пише в публикацията на Кънингам.

Конкретно за напускане на НБА до този момент не се е говорило реално, тъй като българинът има още две години от договора си и не е изключен евентуален трансфер в друг отбор от Асоциацията.

Росен Барчовски разочарован от Китайската федерация, коментира и ситуацията с Везенков
Росен Барчовски разочарован от Китайската федерация, коментира и ситуацията с Везенков
Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички