Момчето просто иска да играе

Момчето просто иска да играе

Александър Везенков просто иска да получава игрово време. Това е мнението на журналиста Джеймс Хам, който отразява изявите на отбора на Сакраменто Кингс. Според него българинът не е очаквал да се превърне в ролеви играч със средно по 12 минути на мач в първия си сезон в НБА, след като преди това е спечелил наградата за “Най-полезен играч” в Евролигата.

Везенков се завърна в Гърция, докато бъдещето му остава неясно
Везенков се завърна в Гърция, докато бъдещето му остава неясно

“Прекарах доста време със Саша през целия сезон - момчето просто иска да играе. Това е човек, който спечели MVP в Европа и е смятан за един от по-добрите играчи, които идват от Стария континент. Не вярвам, че той е очаквал да се превърне от играч на ниво суперзвезда до такъв, който получава по около 12 минути на мач. На него не му се е налагало да страда от по-сериозни контузии в кариерата си, но тази година той получи една такава, свързана с глезена. Везенков е в САЩ сам-самичък и вероятно му е било самотно през целия сезон. От друга страна пък той е на гарантиран договор, и то тригодишен. Ако той иска да се върне в Европа, ще трябва да проведе разговор с ръководството на Сакраменто. Кингс могат да го трансферират до 6 юли, като всичко може да се промени. Засега е твърде рано да говорим за това”, заяви Хам за радио ESPN 1320 Sacramento.

Както е известно, през миналите няколко дни стана ясно, че Везенков и Сакраменто ще се разделят по искане на самия баскетболист. MVP на Евролигата за 2023-а не получаваше особено голям шанс в състава на “кралете” през кампанията, а подновяването на договора на старши треньора Майк Браун явно също е имало роля за финалното решение на Везенков. Сега най-вероятно ще се стигне до трейд, който ще изпрати българския баскетболист в друг отбор от най-силната лига в света.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички