Шотландски фен стигна пеша до Германия

Шотландски фен премина разстоянието от родината си до Германия, където ще подкрепя националния отбор на Евро 2024. Той пропътува около 1000 мили от Глазгоу и днес пристигна в Мюнхен, където бе посрещнат с шампанско и бурни аплодисменти от сънародниците си, отишли за предстоящите мачове.

20-годишният Крейг Фъргюсън превърна пътуването в благотворителна акция и събра 51 000 лири. Идеята започнала от шега на негов приятел, който му казал: “Защо просто не отидеш пеша до Германия?”. Пътят до Мюнхен му отнел 41 дни.

“Исках да направя нещо специално за класирането на Шотландия за голям турнир и без да го има облака на пандемията. Почувствах, че това е перфектната възможност. Това бе пътуването на живота ми и не бих променил решението си. Разбира се, пътуването беше тежко и имаше предизвикателства. Времето беше ужасно и ме валя доста дъжд. Най-приятната част бяха новите запознанства”, сподели Фъргюсън.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички