Ръсел очаква Ред Бул да бъде далеч напред в Испания

Въпреки напредъкът, който Мерцедес демонстрира в Гран При на Канада и оспорваната битката, която видяхме в Монреал пилотът на „сребърните стрели“ Джордж Ръсел очаква Ред Бул да бъде далеч пред своите съперници в Испания следващата седмица.

В Канада Ръсел спечели квалификацията и води в първите 20 обиколки, когато пистата беше още мокра и пилотите използваха интермедия. След това обаче британецът допусна няколко дребни неточности, които в крайна сметка му коства две позиции и той завърши зад Макс Верстапен и Ландо Норис.

Тото Волф защити Ръсел след грешките му вчера
Тото Волф защити Ръсел след грешките му вчера

Според пилота на Мерцедес обаче в Барселона следващата седмица ще видим възстановяване на обичайния баланс на силите, който се наблюдава във Формула 1 през последните три години. А именно Ред Бул да бъде далеч пред своите съперници.

Макс: Надявам се, че в Испания ще сме по-силни
Макс: Надявам се, че в Испания ще сме по-силни

„Ред Бул имаха много трудности в последните състезание, но те спечелиха две от последните три. Така че очаквам те да направя своя ход скоро, когато се върнем в Европа на традиционните писти“, каза Ръсел.

Ръсел: Изпусната възможност
Ръсел: Изпусната възможност

Британецът също така коментира и подобренията на Мерцедес и каза, че смята, че напредъкът, който се видя в Канада, е реален. Той би трябвало да продължи и в Барселона, където тимът от Бракли ще въведе нов под.

Мерцедес с нова версия на пода за Испания
Мерцедес с нова версия на пода за Испания

„Мисля, че стъпката в представянето ни е реална. Позволява ни по-често да се борим с Макларън. Надявам се да се борим редовно и с Макс и Ферари, въпреки че Ферари нямаха хубави уикенд в Канада“, заяви британецът.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички