Ръсел: Изпусната възможност

Джордж Ръсел обобщи състезанието си за Гран При на Канада с две думи – изпусната възможност, след като той завърши на третото място в Монреал.

Британецът стартира от полпозишъна и бе начело в началните етапи от състезанието, което започна от мокра писта. В хода на дистанцията обаче той бе изпреварен от Макс Верстапен и Ландо Норис, които завършиха пред него.

Доза късмет и страхотно каране донесоха нова победа на Верстапен през 2024 година
Доза късмет и страхотно каране донесоха нова победа на Верстапен през 2024 година

Ръсел пробва един финален щурм със свежи гуми след втората кола на сигурността, когато отново беше бърз, но времето не му стигна, за да се пребори за нещо повече от третото място. За него, а и за отбора на Мерцедес като цяло, това е първото призово класиране в основно състезание от началото на сезон 2024 във Формула 1.

„Изпусната възможност. В началото бяхме много бързи с гумите интермедия, след това Ландо ни задмина. След това преминахме към сликовете и аз допуснах няколко грешки, натисках до лимита и си платих.

„Въпреки това, първи подиум за годината. Този уикенд имахме наистина бърза кола и беше забавно да сме в борбата за победата. Това е същността на Формула 1 и затова ние се състезавам.

„Имахме темпото. Макс беше много силен, но със средно твърдите гуми в края и ние бяхме много бързи. Грешката в битката с Оскар, която ми коства позиция от Люис, ми струва поне второто място, а може би и шанса да се боря с Макс в края. Но ние ще извлечем всички позитиви от този уикенд“, каза Ръсел.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички