Радо Арсов: Шампионската титла не е цел №1 пред Левски, имаме по-важна работа

Новият треньор на женския отбор на Левски София Радослав Арсов даде специално интервю за Sportal.bg за волейболното предаване Block Out, в което една от засегнатите теми беше за целите пред клуба и тима. Ето какво сподели Радо Арсов пред нашата медия:

Радослав Арсов е новият старши-треньор на женския волейболен отбор на Левски София
Радослав Арсов е новият старши-треньор на женския волейболен отбор на Левски София

"Първо целите си ги поставя лично треньора пред себе си. Моята цел и най-главната цел е изграждането на състезателки-професионалистки, защото се оказва, че най-трудния момент в изграждането на един състезател е този преход от детско-юношеския волейбол към жени. И смятам, че много неща там се губят, пречупват се и преливането става много трудно. Това е нашата обща цел, която споделихме с ръководството. Смятам и винаги съм вярвал в това нещо, че когато се работи правилно, резултат неминуемо ще има. И също, когато се гони резултат на всяка цена, се прескачат етапи, пропускат се основни моменти в обучението и развитието на тези състезателки и някъде се губи връзката."

Арсов: Прекрасно е повече отбори в България да работят професионално
Арсов: Прекрасно е повече отбори в България да работят професионално

"И за целта, да речем един финал в българското първенство, а защо да не станем и първи, всичко е възможно в женския волейбол. И основната цел е развитието и изграждането на състезателки от детско-юношеския волейбол в посока на женския. Пак казвам, всичко е възможно в женския волейбол. Не искам да правя обещания и това не е сериозно."

"Да, Марица са хегемон и ще продължават да са такъв, докато нашият клуб Левски не започне да надгражда над това, което е създадено до този момент. Прекрасни неща са създадени, но да не забравяме, че проектът е от 3 години, а Марица е проект от 20 години. Не бих искал да се сравнявам с нито един клуб или отбор. Искам марката Левски да има собствено ID и да ни гледат като Левски София, а не като Левски, който ще се опита да детронира Марица. Това са хипотетични неща, които никой не може да ги предвиди. Мисля, че с хората, с които ще работим, ще създадем правилния процес и ще продължим да работим така както трябва да се случват нещата. До къде ще ни стигнат силите в първия или втория или третия сезон, това ние не можем да го предвидим. Да се надяваме, че още в първия сезон Левски ще покаже зъби, ще покаже своето изградено ID и ще бъдем конкурентоспособни на Марица. А целта винаги е да победиш и да станеш първи, защото хората знаят само първите. Но пак казвам, не трябва да се прескачат етапи и да се избързва. Не трябва да се надскача, всичко трябва да се прави с търпение, защото само така се случват нещата. Търпението е най-важно в един такъв проект и, ако ние си свършим работата така както трябва, резултатите няма да закъснеят и скоро ще дойдат."

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Волейбол

Виж всички