Гледай на живо

"Контра": Кой от фаворитите на Европейското впечатли най-много след първия кръг

Арсов: Прекрасно е повече отбори в България да работят професионално

Новият треньор на женския отбор на Левски София Радослав Арсов даде специално интервю за Sportal.bg за волейболното предаване Block Out, в което една от засегнатите теми беше за развитието на останалите клубове и отбори в женско направление в България. Ето какво коментира Радо Арсов пред нашата медия:

Радо Арсов: Шампионската титла не е цел №1 пред Левски, имаме по-важна работа
Радо Арсов: Шампионската титла не е цел №1 пред Левски, имаме по-важна работа

"Прекрасно е, че и Марица се опитват да си вдигнат нивото с привличането на такива треньори. Аз мога само адмирирам такива имена и хора, които влизат в българското първенство. Това значи, че има идея, което е най-важното, и клубовете ще са поне два. Клубовете ще са поне два, които започват да инвестират в специалисти. И в България има добри специалисти, но в един момент трябва да се надгражда като във всяка една сфера в живота. И това, че Марица привличат такива хора в щаба си, това може да бъде само похвално, защото те имат възможност. Имат идея, от дълги години развиват своята политика."

"Това е основната идея - да развиваш свои хора в школата, за да могат те да бъдат основата на националния отбор, а не да участваш в европейските турнири и да спечелиш българското първенство, а да нямаш чисто свои състезател, изграден в школата, който да играе в националния отбор. Да, имат състезателки като Ива Дудова и Маргарита Гунчева, но аз имам предвид състезател, който да е изграден и, който да може да носи тази тежест и отговорност в националния отбор. Те са прекрасни млади състезатели, но те са състезатели, които имат още много да се развиват и надграждат, за да станат основни фигури в националния отбор. Пак казвам, това е прекрасно, но смятам, че това трябва да върви в българския волейбол и клубове. До колко е възможно, все още не мога да знам, но трябва да се изграждат състезатели, които да бъдат основата на националния отбор. А това, че се канят такива млади състезатели в националния отбор, това е прекрасно и това е бъдещето."

"Още една добра новина ще бъде, ако ЦСКА не изостане в развитието си, защото ЦСКА е бил име и един от най-сериозните клубове в женското и мъжкото направление. И аз съм абсолютно сигурен и убеден, че няма да останат безпричастни. Въпросът сега е колко състезателки от основния състав на ЦСКА ще останат и колко ще напуснат, защото много трудно могат да се заменят някои от тях. Но когато те напуснат 2-3 основни играчи и да ги замениш, за да бъдеш конкурентоспособен на отбори като Марица и Левски, които искат да надграждат и развиват, трябва да разберем до колко ще успеят да заменят такива напускащи и какво ниво ще имат. Но познавайки Юлия Иванова и най-вече Тони Зетова, с която имах доста свързани проекти, смятам, че те в никакъв случай няма да оставят така нещата и ще направят всичко възможно ЦСКА да бъде сериозен отбор и да бъде фактор и следващия сезон в България."

Радо Арсов: Шампионската титла не е цел №1 пред Левски, имаме по-важна работа
Радо Арсов: Шампионската титла не е цел №1 пред Левски, имаме по-важна работа
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Волейбол

Виж всички