Саутгейт обясни избора си и посочи най-големия коз на Англия

Саутгейт обясни избора си и посочи най-големия коз на Англия

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт сподели очакванията си за Евро 2024 и обясни защо е оставил извън състава Хари Магуайър, Джак Грийлиш и Джеймс Мадисън.

“Развълнувани сме от това, с което разполагаме. Ясно е, че отиваме на турнир, който не знаем как ще завърши. Ние обаче имаме футболисти с голям опит както на международно, така и на клубно ниво. Това ни прави наистина добър отбор”, заяви Саутгейт.

“Всички приеха новината уважително. Разбира се, няма играч, който да не мисли, че притежава качествата да е част от отбора. Затова и всички те са футболисти от световна класа. Факт е, че някои направиха по-силен сезон от други, особено в последните шест месеца”, коментира английският селекционер.

Трент е способен да действа в отбрана и затова считам, че имам 9 защитници. Хари Магуайър щеше да е десетият и това би нарушило баланса в състава. Хари показа напредък във възстановяването си, но ситуацията все още беше сложна и едва ли щеше да е готов за груповата фаза”, изтъкна Саутгейт.

“В последните седмици Люк Шоу прогресира относно физическото си състояние и очаквам, че той може да е на линия за втория мач, но нямаме пълна яснота. В случая с него поемаме оправдан риск. Имаме нужда от футболист с неговия профил - защитник с ляв крак, който умее да се включва в атака”, каза още наставникът на Англия.

“Трите лъва” са в една група със Словения, Дания и Сърбия.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички