Тежка контузия вади Боруков от игра за половин година

Тежка контузия вади Боруков от игра за половин година

Португалският Маритимо e съобщил, че българският нападател Преслав Боруков и полузащитникът Бернардо Гомеш са претърпели сериозни контузии, които ще изискват дълго лечение, дълго отсъствие от терена и "вероятно операция". Вестник dnoticias.pt се позовава на обичайния медицински доклад на клуба, в който се казва, че Боруков и Гомеш не са играли срещу Академико де Визеу, тъй като преди това са получили сериозни травми.

"И двамата състезатели получиха контузия на сухожилията, по-точно на дясното бедро в аддукторния дълъг мускул на сухожилието при полузащитника на Мадейра. Докато българският нападател e получил контузия в мускула в горната част на лявото бедро".

Боруков герой за Маритимо
Боруков герой за Маритимо

Лекарският дeпарптамент на Маритимо допълва, че "това са сериозни наранявания на сухожилията и вероятно ще трябва да се подложат на операция", отбелязвайки, че прогнозното време за почивка на Бернардо Гомеш е пет месеца, докато това на Боруков е шест. Разбира се, в този клиничен доклад се казва, че при такъв дълъг прогнозен период най-важна е реакцията на организма на самия футболист, което дава надежди и за по-бързо връщане на терена.

Маритимо завърши на 4-то място във втората дивизия на Португалия, с която позиция пропусна както директната промоция в елита, така и правото да играе бараж за третата квота.

Първият гол на Боруков донесе важна победа на Маритимо
Първият гол на Боруков донесе важна победа на Маритимо

24-годишният Пpеслав Боруков пристигна в клуба през зимата от Арда (Кърджали), като за пролетта записа 15 мача, от които 4 като титуляр, в които вкара два гола. Първият му гол дойде на 27-ми април при впечатляващ обрат срещу Фейрензе от 0:2 до 3:2, но беше реализиран след почти седем месеца голова суша. Второто му попадение се оказа победното срещу Оливейрензе за крайното 2:1 на 12-и май.

Следвай ни:

Още от Българи зад граница

Виж всички