Роберто Мартинес: Статистиката на Кристиано казва всичко, имаме нужда от него

Роберто Мартинес: Статистиката на Кристиано казва всичко, имаме нужда от него

Селекционерът на Португалия Роберто Мартинес разкри, че нито за миг не му е минавало през ума да не включи Кристиано Роналдо сред избраниците си за Европейското първенство.

“Статистиката на Кристиано е красноречива. Говорим за футболист, който е вкарал 42 гола в 41 мача за клуба си, демонстрира стабилност и способност винаги е да е оптимална форма. Със сигурност имаме нужда от него”, обясни Мартинес.

Кристиано повежда Португалия към рекордно шесто Европейско, съставът на “мореплавателите”
Кристиано повежда Португалия към рекордно шесто Европейско, съставът на “мореплавателите”

“Не правим избора си на база това къде играят футболистите. Искаме да имаме най-добрия състав и повикахме 26 играчи, които да са част от него. Следим индивидуалните показатели на всички и важността им за микроклимата в отбора. Някои са с второстепенна роля в съблекалнята на големи отбори, а други са тартори в не толкова силни тимове. От март 2023 година до днес събрахме много информация”, каза още наставникът на “мореплавателите”.

Самият Кристиано Роналдо изрази радостта си, че отново попадна в разширения състав на националния тим на родината си за предстоящото Евро 2024 в Германия.

"Горд съм отново да представям Португалия на Европейско първенство", написа футболистът на саудитския Ал-Насър в социалните мрежи и добави: "Да направим всичко възможно!"

Кристиано Роналдо вече участва на пет континентални първенства с екипа на на Португалия и вдигна титлата през 2014 година.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички