Нагелсман разкри двама титуляри и обясни за Хумелс и Горетцка

Нагелсман разкри двама титуляри и обясни за Хумелс и Горетцка

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман даде отговор на редица въпроси покрай избора си за състав за финалите на Европейското първенство, което започва след месец. Наставникът избра група от 27 футболисти, сред които четирима вратари. Той уточни, че един от полевите играчи ще отпадне до 7 юни, когато окончателната група ще бъде оформена. Наставникът разкри двама сигурни титуляри в лицето на Йонатан Та и Антонио Рюдигер, както и че планът е Томас Мюлер да не бъде в стартовите 11.

За това как е избрал точно тези футболисти
Като селекционер от теб се иска да се опиташ да събереш тези 26 играча, чийто качества си пасват най-много. Вярваме, че избраните от нас са точно такива. За някои от тях взехме смели решения още през март, които започнаха да дават резултат през десетте дни, които прекарахме заедно. Освен това накарахме други хора, които са били част от отбора в продължение на дълго време, да оценят атмосферата на тази група. Те споделиха, че са видели най-добрата работна атмосфера от години насам. По тази причина решихме да направим много малко промени на тази група от играчи от март.

В какво се цели отборът
Участваме в турнир, който би трябвало да искаме да спечелим. Смятам, че тимът ни е добър, иначе нямаше да се спра точно на тези състезатели. Все пак е трудно да предскажеш как отборът ще се справи и особено в първия мач. Шотландия е много класен противник и няма нищо общо с онзи отбор отпреди 10 години. Като цяло вярвам, че имаме сили да вдигнем купата.

Нагелсман обяви всичките си избраници за Евро 2024, един ще отпадне
Нагелсман обяви всичките си избраници за Евро 2024, един ще отпадне

Какво очаква от отбора
Искам играчите да ме забавляват. Аз съм първият, който иска да печелим, но искам и да се получават интересни за гледане мачове. Би било ужасно да кажа, че сме победили, но със скучна игра. Обещавам ви, че ще се опитаме да спечелим първенството. Не е възможно да бъдем отстранени и във фазата на директните елиминации, което пак бил оценил като добро цялостно представяне. Важно е да се превърнем във вдъхновение за хората.

Кой ще играе в защита?
Вече решихме, че Йонатан Та и Антонио Рюдигер ще са титуляри в центъра на отбраната, ако са здрави и във форма. Не сме се отказали от Хумелс заради Рюдигер.

Как реагираха Горетцка и Хумелс, които не бяха повикани
И двамата са разочаровани и това е разбираемо. Имах дълъг разговор с тях. Не е приятно да водиш такива разговори, като не ми харесваше това и като клубен треньор. По принцип ти се иска да включиш всички състезатели, но в крайна сметка от мен се иска да взема решения в името на тима. Матс и Леон сториха всичко по силите си, за да бъдат част от отбора. Опитах се да им обясня защо не са в групата и това беше емоционална дискусия. Някои от играчите не казват нищо при такива ситуации, но други държат да получат конкретно обяснение. Мен ме боли, Горетцка също го заболя. Нормално е емоциите да надделеят, но между двама ни нямаше напрежение.

Какво смятате за Тони Кроос
Когато го прегръщаш, имаш чувството, че той е от стомана. Тони не желае да почива. Аз нямам нужда от играчи, които се нуждаят от почивка. Ще се постараем да се справим с натоварването след толкова дълъг сезон, но като цяло той е в топ форма. Ако Тони и уморен, Паскал Грос е играч, който има много от неговите качества. Също така имаме Павлович. Надявам се, че Тони ще му помогне за бъдещето.

Ролята на Томас Мюлер
Той е връзката, защото е много добър в това и се разбира с всички. Томас винаги е в надъхан и иска да играе. Това, което той прави, винаги е специално. Мюлер не е просто добродушният чичо. Няма да е титуляр, но ще влиза като резерва и ще помага с качествата си.

Защо четирима вратари?
Това е важно за тренировките, за да не налага винаги само Мануел Нойер и Марк-Андре тер Стеген да бъдат винаги натоварвани в заниманията.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички