Гледай на живо

ЕВРО 2024: Швейцария 1:0 Германия

Ратклиф: Мбапе в Ман Юнайтед? Няма да харча цяло състояние, за да си купувам успехи

Ратклиф: Мбапе в Ман Юнайтед? Няма да харча цяло състояние, за да си купувам успехи

Новият миноритарен собственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Рактлиф още веднъж подчерта, че при неговото управление клубът ще смени трансферната си стратегия и няма да харчи купища пари за звездни имена, а по-скоро ще се опита да открива перспективни футболисти, които да се се превърнат в глобални звезди, играейки именно за „червените дяволи“. В този контекст британският милиардер коментира възможността Юнайтед да наддава за играчи като Джуд Белингам и Килиан Мбапе.

„Белингам е страхотен футболист, но това не е нашият фокус. Решението не е да се харчат много пари за няколко страхотни играчи. В клуба вече правеха това. Ако погледнете последните десет години, ще видите, че похарчиха много за няколко страхотни футболисти. Първото нещо, което трябва да направим, е да съберем правилните хора с точните качества, които да управляват, да организират клуба и да направят така, че съставът да бъде обновен по правилния начин. Това е жизненоважна част от управлението на един футболен клуб.

Бих предпочел да открия следващия Мбапе, вместо да похарча цяло състояние, за да си купя успехи. Не е толкова умно да купиш Мбапе. Всеки може да разбере това. По-голямото предизвикателство е да намериш следващия Мбапе, следващия Белингам, следващия Рой Кийн", заяви Ратклиф.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички