Васьор: Все едно сме на друга планета

Васьор: Все едно сме на друга планета

Ръководителят на отбора на Ферари Фредерик Васьор заяви, че Скудерията е „на друга планета“ след края на предсезонните тестове във Формула 1 за 2024 година, спрямо тези от преди 12 месеца.

Коментарът на французина е свързан най-вече с деградацията на гумите, която бе демонстрирана на SF-24 в хода на трите дни за подготовка в Бахрейн. На една от най-агресивните писти за гумите новият болид на Ферари демонстрира огромно постоянство в дългите серии от обиколки, които бяха направени от Карлос Сайнц и Шарл Леклер.

Именно износването на гумите бе най-големият проблем на Ферари през миналата година, когато твърде често Леклер и Сайнц губеха позиции в хода на състезанията. Във втората половина на сезона обаче Ферари започна да намира решение за този проблем и този прогрес изглежда е продължил и през зимата. Именно поради тази причина Васьор каза, че сега Скудерията е „на друга планета“, тъй като разликата е много голяма.

Ферари: Ред Бул все още са пред нас
Ферари: Ред Бул все още са пред нас

В четвъртък Сайнц направи симулация на пълна състезателна дистанция (57 обиколки) на пистата в Бахрейн. По време на тази симулация испанецът успя да поддържа темпо, което беше по-добро от това, с което Верстапен спечели същата надпревара преди 12 месеца.

„С постоянството и състезателното темпо, деградацията, която имахме вчера в най-дългия стинт беше на друга планета спрямо миналата година. Поне тук сме направили крачка напред, но сега ще трябва и да сме бързи, не само постоянни. Ние знаем, че винаги трябва да обръщаме внимание на завършека на тестовете.

„Ако погледнете към класирането от миналата година, ден 2 или ден 3, то нямаше нищо общо с резултата от квалификацията седмица по-късно. Най-важното е да вярваме на момчетата (Сайнц и Леклер), защото тяхната обратна връзка беше позитивна, а ние демонстрирахме голямо развитие“, заяви Васьор пред F1 TV.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти