Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Маркес: Ако имаше рестарт, щях да се боря за победата

Маркес: Ако имаше рестарт, щях да се боря за победата

Марк Маркес регистрира своя първи подиум в MotoGP от близо година насам, след като завърши на третото място в Гран При на Япония по-рано днес.

Заради поройния дъжд, който удари „Мотеги“, надпреварата бе прекратена малко след средата ѝ. След забавяне от близо 25 минути имаше опит за рестарт, но условията се оказаха твърде тежки и рейс контролът отново развя червените знамена, още в загряващата обиколка.

Преди качването си на подиума испанският пилот на Хонда заяви, че се е насладил на условията днес, в които е било нужно умно каране, за да не се унищожат твърде рано мокрите гуми. Той също така добави, че е нямал да има проблем надпреварата да бъде рестартирана, тъй като е щял да има шанс да се пребори за победата. Все пак Маркес отчете, че решенията на рейс контрола днес са били правилни.

Хорхе Мартин спечели скъсената заради пороен дъжд Гран При на Япония
Хорхе Мартин спечели скъсената заради пороен дъжд Гран При на Япония

„Насладих се днес. Вярно е, че в началото на състезанието бях спокоен, просто исках да разбера гумите. Знаех, че състезанието ще е много, много дълго. В началото беше сравнително сухо и знаех, че ако натисна твърде рано ще унищожа гумите и ще загубя много време при големия дъжд по-късно. Така че аз бях спокоен и когато видях, че на пистата има повече вода започнах да атакувам и да увеличавам темпото си стъпка по стъпка.

„Рейс директорът свърши добра работа, защото спря състезанието в точния момент. Сега имаше твърде много вода на пистата, а и светлината беше малко. За мен нямаше да има проблем да рестартираме, защото щях да имам голям шанс да се боря за победата, но те (рейс контролът) свършиха перфектна работа. Поздравления и за двамата пилоти, които завършиха пред мен (Хорхе Мартин и Франческо Баная)“, заяви Маркес.

Снимки: MotoGP

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти