Хорхе Мартин: Нарочно карах зад Пеко в началото

Хорхе Мартин: Нарочно карах зад Пеко в началото

Хорхе Мартин спечели надпреварата за Гран При на Япония, за да се доближи на само 3 точки от Франческо Баная в битката за световната титла в MotoGP. Действащият шампион финишира втори в състезанието на „Мотеги“, което бе прекратено малко след неговата среда, заради поройния дъжд, който удари трасето.

Валежът започна малко преди старта, а всички стартираха със сликовете, но още в края на първата от предвидените 24 обиколки имаше масово влизане в бокса за смяна на моторите. След финала Мартин обясни в телевизионното си интервю, че умишлено е изостанал малко в първия тур, за да бъде зад Баная и да може да отговори на хода на италианеца.

Хорхе Мартин спечели скъсената заради пороен дъжд Гран При на Япония
Хорхе Мартин спечели скъсената заради пороен дъжд Гран При на Япония

„Бях амбициран да постигна добър резултат днес. Когато видях, че започва да вали и всички сме със сликовете аз изчаках да карам зад Пеко, за да видя какво ще направи той. Когато видях, че ще спира спрях с него. Имах много добър стоп, но след това бях объркан на коя позиция съм.

„Имах добро усещане, въпреки че в един момент изпуснах предницата и излязох извън пистата. След нея бързо започнах да напредвам, работех много добре с дросела. Имах добро сцепление от задната гума и ми беше лесно да изпреварвам и да отворя тази преднина. Да спечеля днес е невероятно, много съм щастлив. За щастие всички са добре и няма контузени, но наистина беше твърде опасно, за да продължим“, обясни Мартин.

Снимки: MotoGP

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти