Баная: Щастлив съм от първия си подиум на мокро

Баная: Щастлив съм от първия си подиум на мокро

Франческо Баная запази първото си място в генералното класиране в MotoGP, след като завърши втори в провелата се по-рано днес Гран При на Япония.

Състезанието на „Мотеги“ бе прекратено малко след неговата среда заради поройния дъжд, който удари трасето в хода на надпреварата. За Баная това е първи подиум в кралския клас при наистина мокри условия и след финала той заяви, че е доволен от този факт. Световният шампион също така добави, че е можел да спечели днес, но се радва и на второто място, въпреки загубените точки от Хорхе Мартин.

Хорхе Мартин спечели скъсената заради пороен дъжд Гран При на Япония
Хорхе Мартин спечели скъсената заради пороен дъжд Гран При на Япония

„Радвам се, защото това е първият ми подиум на мокро, много съм щастлив. За съжаление ситуацията е такава, беше твърде опасно, за да продължим, дъждът беше много силен. Имах шанс да спечеля, но съм доволен и от тази позиция. Хорхе спечели повече точки, но съм щастлив“, заяви италианецът.

Преди финалните шест кръга за годината неговия аванс на върха в генералното класиране пред Мартин е само 3 пункта, при оставащи цели 222 до края на кампанията. Оставащите стартове ще бъдат в рамките на само седем седмици, а първия от тях ще бъде в Индонезия след 14 дена.

Снимки: MotoGP

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти