Във Ферари решиха как ще работят без Давид Санчес

Напускането на главния конструктор на Ферари във Формула 1 Давид Санчес в началото на сезон 2023 се прие като може би най-тежкия удар срещу новия шеф на Скудерията Фредерик Васьор. Санчес преминава в Макларън, където ще смени освободения Джеймс Кий, но ще започне работа за сезон 2024.

Как обаче ще продължи работата в Маранело при отсъствието на Санчес? Според медиите в Италия, Васьор е решил да не търси външен човек, а да разпредели задачите на Санчес на трима от досегашните му колеги, като и тримата ще са пряко подчинени на французина.

Част от функциите поема техническият директор, който отговаря за шаситата Енрико Кардиле, друга ще е за шефът на департамента по аеродинамика Диего Тонди и се чака потвърждението на името на третия член на този екип.

Макларън обяви реструктуриране на технически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг
Макларън обяви реструктуриране на технически отдел, Давид Санчес се завръща в Уокинг

Смята се, че Васьор е заложил на 100 процента на това, че новият екип ще успее да преобразува SF-23 в рамките на сезона, като първите промени по колата трябва да станат факт за състезанието в Барселона, а следващите – на „Имола”.

Кой ще смени Давид Санчес във Ферари?
Кой ще смени Давид Санчес във Ферари?

Що се отнася до автомобила за сезон 2024, то засега от Маранело не изтича кой знае каква информация по темата, но всички източници са единодушни, че колата ще е „радикално променена”.

Уволнен ли е Давид Санчес?
Уволнен ли е Давид Санчес?

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти