От Хонда оправдаха Маркес за катастрофата

Тим мениджърът на Хонда в MotoGP Алберто Пуч коментира инцидента, предизвикан от звездата на тима Марк Маркес в началото на Гран При на Португалия вчера - първото състезание за сезон 2023. Логично е, че обясненията на шефа на Маркес бяха много близки до тези, които направи Маркес след катастрофата.

“Марк тръгна с твърда гума отпред, тя не беше загряла, той натисна спирачката, предната гума блокира, Марк освободи спирачката и моторът излетя като ракета напред заради инерцията, която вече беше набрал, нямаше как да се предотврати този инцидент”, обясни Пуч.

Шефът на Хонда допълни, че не вярва, че инцидентът е станал заради повреда или пък заради атака на Маркес срещу пилотите пред него.

Марк Маркес пропуска Гран При на Аржентина
Марк Маркес пропуска Гран При на Аржентина

“Марк не е имал намерение да изпреварва, но винаги когато предното колело блокира ситуацията става сложна - обясни бившият пилот. - В този случай моторът се изстрелва напред, невъзможно е да бъде спрян. Но Марк не беше достатъчно близо, за да пробва изпреварване, това е ясно.”

Остри критики срещу Маркес заради катастрофата
Остри критики срещу Маркес заради катастрофата

Пуч акцентира на предположението, че най-вероятно предната гума на Маркес не е била добре загрята и затова е блокирала и също се извини на Априлия и Оливейра, тъй като Маркес “не искал да предизвиква инцидент”.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти