Хорнър: Другите търсят начин да ни забавят

Хорнър: Другите търсят начин да ни забавят

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър предупреди екипа и феновете на тима, че другите отбори търсят начин да забавят темпото на световните шампиони, които стартираха сезон 2023 във Формула 1 с две двойни победи в Бахрейн и Саудитска Арабия.

“Винаги има нещо, винаги може да има нова техническа директива, която да промени хода на сезона - обясни Хорнър. - Мога да ви гарантирам, че другите мислят по темата “Как можем да забавим Ред Бул?” Това е част от играта. Но като имаш повече опит, вече знаеш как да се справяш.”

Ред Бул се справиха най-добре с тълкуването на новите технически правила във Формула 1, които влязоха в сила от началото на миналия сезон. В хода на кампанията обаче ФИА издаде техническа директива за повдигане на ръба на подовете на колите заради подскачането на правите и се очакваше, че това ще отнеме от предимството на Ред Бул.

Хорнър: Даваме равен шанс на Верстапен и Перес
Хорнър: Даваме равен шанс на Верстапен и Перес

През миналата година повечето отбори бяха поели по пътя на Ред Бул по отношение на аеродинамичната концепция и развитието на автомобила, а по-различни бяха решенията на Мерцедес и Ферари. При Мерцедес концепцията се оказа неуспешна и бившите шампиони отново изостават, а Скудерията разполагаше с най-бързия автомобил в част от състезанията миналата година, но тимът загуби много точки и добри класирания заради стратегически проблеми и пропуски на пилотите.

Ферари няма да прави Б-версия на SF-23
Ферари няма да прави Б-версия на SF-23

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти