Хюндай: Ожие се бори за световната титла

Хюндай: Ожие се бори за световната титла

Шефът на тима на Хюндай в Световния рали шампионат Сирил Абитебул е на мнение, че въпреки ограничената си програма този сезон 8-кратният световен шампион Себастиен Ожие всъщност е претендент за титлата. Ожие кара в две ралита от началото на сезона - “Монте Карло” и “Мексико”, спечели ги и двете и е начело в класирането след първите три кръга.

“Ще се изненадам ако Ожие не продължи битката за световната титла след това начало на сезона - обясни Абитебул. - Той пое сериозни рискове в пауърстейджа на финала на рали “Мексико”, доказа, че се бори за всяка една възможна точка. Ако не мисли за световната титла, то не разбирам какъв беше смисълът от последната атака”.

Самият Ожие коментира, че е преследвал максималния брой бонус точки, за да е сигурен, че ще е първи в класирането и така ще стартира първи по отсечките в Хърватия, тъй като в асфалтовите състезания това е най-добрата позиция в колоната.

Латвала иска още стартове за Ожие
Латвала иска още стартове за Ожие

Бившият световен потвърди следващия си старт, но е почти сигурно, че няма да го видим през май в Португалия, а най-вероятно той ще пропусне и бързите макадамова ралита в Естония и Финландия. Но пък би трябвало да го очакваме на старта на рали “Сафари” в Кения.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти