Деси Косева за Let's Move for A Better World 2023: Заедно ще успеем в тази кауза да бъдем здрави

Let's Move for A Better World 2023: Благотворителната кампания на TECHNOGYM в подкрепа на движението и активния начин на живот се завърна от 14 до 31 март.

Technogym, марката лидер в света на фитнес и уелнес индустрията, обяви старта на Let’s Move for a Better World 2023, новото издание на тази глобална социална кауза, създадена да вдъхновява и мотивира хората да спортуват и да промотира здравословния начин на живот.

От 14 до 31 март хората, спортуващи във фитнес клубове, които участват в инициативата, ще имат възможност да събират moves, единица на Тechnogym за измерване на движенията. При достигане на определен лимит фитнес клубът печели фитнес оборудване, което се дарява на не-правителствена организация по избор.

Let's Move for A Better World 2023
Let's Move for A Better World 2023

Екип на Sportal.bg посети Atama Wellness Club и говори специално с маркетинг мениджъра на “Атама” Десислава Косева за благотворителната кампания Let's Move for A Better World 2023.

“Добре дошли в “Атама”. “Атама” е компания на 32 години. Компания, която не само създава, но и утвърждава здравословния начин на живот. Винаги сме се стремели да подкрепяме най-добрите световни практики за здраве и движение. Поводът днес да сте тук е стартът на най-голямата социална глобална кампания в подкрепа на движението Let's Move for A Better World 2023, която е организирана от Тechnogym. Кампанията се провежда за 7-ма поредна година. Като тази година има изключително голям брой участници - над 50 държави и 1250 фитнес клуба. “Атама” за пръв път тази година организира тази кампания в България, като организатор и оператор с нашия прекрасен фитнес център. Имаме и уникалната подкрепа от нашите клиенти и партньори NEXT LEVEL, които също подкрепиха инициативата. Заедно с тях работим в посока да реализираме по най-добър начин кампанията”, заяви Десислава Косева в специално интервю за Sportal.bg.

8 Деси Косева говори за Let's Move for A Better World 2023

“Кампанията Let's Move for A Better World 2023 подкрепя здравословния начин на живот. Тechnogym като компания е единствената, която работи в посока Wellness. Wellness е в основата на нейния бизнес модел. Wellness е не просто да тренираме във фитнес, а да се движим, да се храним здравословно, за бъдем позитивни, да бъдем усмихнати, да бъдем по-добри мениджъри. Тази концепция за Wellness залагат още преди 40 години, когато Тechnogym стартира. Това е нещото, което по най-добър начин ги откроява от пазара. Идеята на кампанията е да каним клиенти и нови потенциални да тренират като всеки един от тях може през Тechnogym APP. Това е единствената фитнес компания с нейно собствено приложение, което дава възможност за профил, персонална тренировка, виртуален треньор и разбира посредством Тechnogym APP клиентите на фитнесите могат да генерират moves, единица на Тechnogym за измерване на движенията. Една калория е равна на 2 moves. Целта на кампанията е всеки един фитнес клуб , който участва да генерира 3 000 000 moves”, добави Деси Косева.

“Кампанията е благотворителна, защото тези moves се даряват за здраве и спорт на деца в нужда. В този случай заедно с NEXT LEVEL избрахме, че ще дарим фитнес оборудване, ако достигнем до тези moves, на фондация “Заедно в час”, с която работим и по много други проекти. Ще дарим фитнес оборудване на училище “Христо Ботев” в село Брестница, Ловешко. За нас тази кауза е изключително важна, защото ще дадем възможност на деца в нужда, на деца, които нямат достъп да спортуват. Очакваме подкрепа от всички желаещи, които искат да се включат в кампанията”, допълни маркетинг мениджърът на “Атама”.

8 Деси Косева говори за Let's Move for A Better World 2023

Десислава Косева обясни нагледно и как работи Тechnogym APP: 

“Първо трябва да се свали приложението Тechnogym APP на своя телефон. Безплатно приложение. Необходимо е всеки един, който иска да се включи в кампанията, да има свързано оборудване - това е висок клас фитнес оборудване, което дава възможност на клиента да го използва по най-ефективния начин с QR код. Така в нашето приложение се генерират тези moves.”

8 Деси Косева говори за Let's Move for A Better World 2023

“За момента, кампанията Let's Move for A Better World 2023 е с два фитнес клуба “Атама” и NEXT LEVEL. Приз следващата година ще се опитаме да оптимизираме и да привлечем още клубове. Има време: кампанията е от 14 до 31 март, така че всеки един е добре дошъл да подкрепи тази благородна кауза в полза на здравословния начин на живот. Изключително ценна е кампанията като нейно глобално послание, тъй като цифрите за затлъстяването са шокиращи. За 2030 година прогнозата е, че ще има над 1 билион затлъстели хора, а разходите за здравеопазване от 2020 до 2060 година се увеличават над 9 пъти. И се счита, че към 2060 година ще бъдат колосалната сума от $18 трилиона. Сега всички ние заедно, с вашата медийна подкрепа, и на цялото общество трябва да бъдем активни в посока да спрем това нещо да се превърне в глобална пандемия.  И да работим в утвърждаването на здравословния начин на живот в България. Много благодаря на Sportal.bg като най-влиятелна спортна медия, че обърна внимание на нашата кауза. Благодаря Ви! Надявам се, че заедно ще успеем в тази кауза да бъдем здрави, да се движим и за едно по-добро общество”, завърши маркетинг директорът на “Атама” Десислава Косева пред Sportal.bg.

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти