Верстапен: Определено напреднахме през зимата

Световният шампион Макс Верстапен заяви, че RB19 определено е по-добра кола от RB18, с която той спечели своята втора световна титла през 2022 година. Нидерландецът също така предупреди съперниците на Ред Бул, че в Милтън Кийнс вече работят по пакети с подобрения за RB19.

„Мисля, че колата работи добре – каза Верстапен. – Просто следвахме програма си и изпробвахме много различни неща. Всичко, което пробвахме беше много интересно. За мен това бяха много позитивни дни, насладих се на усещането.

„Има някои разлики спрямо RB18, които се усещат на пистата. Мисля, че част от тях се дължат и на промените в гумите. Но като цяло определено мисля, че сме се подобрили спрямо миналата година.

„Основният ни проблем през 2022 беше теглото. В началото на годината бяхме много тежки и колата беше мързелива и не завиваше. Затова спомогна и фактът, че теглото беше разпределено по много лош начин. В хода на сезона ние успяхме да смъкнем теглото, което си пролича и в скоростта на колата.

„През тази година ние продължихме този процес, но освен това ние направихме и други промени. Ние вече работим и по подобрения, които да ни помогнат да решим проблемите, които продължаваме да имаме“, обясни нидерландецът.

В хода на първите два дни за подготовка Верстапен направи общо 204 обиколки на пистата „Сахир“ в Бахрейн, което се равнява на 1104.048 километра. В рамките на днешния последен ден на предсезонния тест в Бахрейн зад волана на RB19 е единствено съотборникът на Верстапен Серхио Перес, който кара и вчера сутринта.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти