Бивш пилот: Ред Бул нямаха търпение да чакат Хонда

В Ред Бул са решили да не работят с Хонда след края на настоящата техническа ера във Формула 1 заради нерешителността на шефовете на японския гигант. Това обясни бившият пилот Кристиан Алберс.

Ситуацията със задвижващите системи на Ред Бул е сравнително ясна - до края на 2025 тимът ще получава задвижващи системи от Хонда, като японците са в качеството на доставчик, а Ред Бул Пауъртрейнс ще работи съвместно с Форд за развитието на задвижващата система за 2026 и нататък, като тази система е базирана на моторите, които идват сега от Хонда.

“От Ред Бул откраднаха хора от Мерцедес, за да направят този мотор на Хонда още по-добър - обясни Алберс пред вестник De Telegraaf. - В Ред Бул може за първи път да конструират двигател, но Хонда все още участва, името им все още присъства.”

Най-сериозните претенденти да получават мотори от Хонда
Най-сериозните претенденти да получават мотори от Хонда

Защо обаче Ред Бул и Хонда няма да продължат да работят заедно и след края на 2025?

Форд: Съюзът с Ред Бул е по-добра опция, отколкото собствен отбор
Форд: Съюзът с Ред Бул е по-добра опция, отколкото собствен отбор

“Мисля, че шефовете на Ред Бул просто се умориха от нерешителността на Хонда и продължителните преговори - допълни Алберс. - Първо Хонда решиха да се оттеглят, след това пък обявиха, че ще се върнат. На Ред Бул им прилоша от това.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти