Гасли за разликите между трансфера му в Алпин и този в Ред Бул през 2019

След края на сезон 2022 във Формула 1 Пиер Гасли напусна тима на Алфа Таури, за да премине в екипа на Алпин. За френския състезател този трансфер идва точно четири години след преминаването му от Торо Росо (днес Алфа Таури) в Ред Бул.

Тогава обаче нещата не се развиха приятно за Гасли и още в началото на лятната пауза бе обявено, че той ще бъде заменен от Алекс Албон за остатъка от сезон 2019. В същото време французинът зае мястото на тайландския състезател в Торо Росо, където остана и до края на 2022 година.

В неговия втори престой във Фаенца французинът определено демонстрира напредък в своето каране, записвайки общо три подиума, сред които и победата му в Гран При на Италия през 2020 година. Именно това го кара да мисли, че сега е много по-подготвен за преминаването си в по-голям отбор, отколкото е бил през 2019 година.

„Все едно мина цяла вечност откакто бях в Ред Бул и оттогава много неща се промениха и в личен, и в професионален план. Наистина вярвам, че се развих във всички посоки. Помня усещането, което имах когато отидох в Ред Бул, а сега нещата са съвсем различни.

„Сега има по-ясни идеи. Имам повече яснота какво се иска от мен, за да се представям добре. Искам да използвам опита, който натрупах в Алфа Таури, и в дробтите, и в лошите моменти, както и това, което научих в Ред Бул, за да се възползвам максимално от този шанс в Алпин.

„Сега съм много по-уверен, че този трансфер ще сработи, не се съмнявам в това. Дори спрямо 2019, което преди само четири години, аз се развих много“, заяви Гасли.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти