Гасли не мисли за завръщане в Ред Бул, фокусиран е само върху Алпин

Гасли не мисли за завръщане в Ред Бул, фокусиран е само върху Алпин

В края на 2022 година Пиер Гасли ще напусне семейството на Ред Бул, за да се присъедини към отбора на Алпин във Формула 1. В Енстоун той ще замени двукратния световен шампион Фернандо Алонсо и ще си партнира със своя сънародник Естебан Окон, формирайки изцяло френско дуо във френския отбор.

За да може да направи тази промяна Гасли напълно е разтрогнал договора си с Ред Бул, но не изключва в бъдеще да се завърне в лагера на „Биковете“.

Алпин потвърди привличането на Пиер Гасли
Алпин потвърди привличането на Пиер Гасли

„Да, развалихме договора. За момента не мисля за връщане, но ще видим. Сега съм изцяло фокусиран върху алпин“, каза французинът в специално интервю за сайта racingnews365.com.

Той също така разкри и малко повече подробности около преговорите за неговото освобождаване от страна на Ред Бул.

Алпин дава равен шанс на Окон и Гасли
Алпин дава равен шанс на Окон и Гасли

„Всички страни знаеха за преговорите. Всичко беше ясно между Алпин, Ред Бул и мен. Имаше определени споразумения, които трябваше да се постигнат между отделните страни. Но беше ясно, че това няма да е проста сделка, защото Хелмут (Марко) и Франц (Тост) нямаше да ме пуснат без да бъдат изпълнени определени условия. Те имаха нужда от бърз и конкурентен пилот, който да ме замести в Алфа Таури“, обясни Гасли.

Базираният във Фаенца екип намери този пилот в лицето на миналогодишния шампион във Формула Е Ник де Врийс. Нидерландецът попадна в полезрението на д-р Марко след страхотния си дебют в Гран При на Италия с Уилямс, когато завърши 9-ти и спечели две точки. 

Д-р Марко очаква Де Врийс да бъде лидерът на Алфа Таури
Д-р Марко очаква Де Врийс да бъде лидерът на Алфа Таури

„За мен беше важно не просто да напусна Алфа Таури и Ред Бул и да избягам от програмата. Благодарен съм за всичко, което те ми дадоха в моята кариера и затова за мен беше важно всеки да намери това, от което се нуждаеше“, заяви Гасли.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти