Проблемите на Дани Алвеш сякаш нямат край - и бившият му клуб заплашва да го съди за милиони

Проблемите на обвинения в изнасилване Дани Алвеш се увеличават, след като се разбра, че бившият му клуб Пумас от Мексико претендира за милиони евро обезщетение, пише мадридският “Марка”. Както е известно, футболистът в момента е задържан под стража в Барселона заради предполагаемото престъпление.

Мексиканският тим, който уволни Дани Алвеш след задържането му по обвинението в изнасилване, ще иска милионна компенсация от бразилския играч за нарушаване на условията за поведение, които той е подписал през 2022 г. в договора си с клуба.

Дани Алвеш беше арестуван на 20 януари и оттогава е задържан под стража без право на гаранция по обвинения в сексуално посегателство.

Бразилското издание “UOL Sporte" съобщава, че на 20 януари, датата на ареста, ръководството на клуба е изпратило имейл до Даниел Алвеш, в който обявява прекратяването на договора и го уведомява за искането за обезщетение от близо 4.5 млн. евро.

Бразилските медии са получили достъп до имейла, който Пумас е изпратил на Дани Алвеш и в който мексиканският отбор се позовава на клаузата, която наказва играча при три случая - 1.участие в допинг скандали;  2.участие във всеки скандал, който е станал публично достояние; 3.всяко действие, което се счита за престъпление според законодателството на страната, в която е извършено.

Адвокатите на Дани Алвеш определиха разказите на жертвата като тенденциозни и поискаха освобождаването му
Адвокатите на Дани Алвеш определиха разказите на жертвата като тенденциозни и поискаха освобождаването му

От Пумас смятат, че с обвинението си в изнасилване Дани Алвеш е нарушил третата клауза и затова  претендират за финансова компенсация.

Пумас заплашва да заведе дело срещу Дани Алвеш във ФИФА, ако не плати обезщетението си: "Пумас си запазва правото да предприеме всички действия пред ФИФА и/или пред всяка друга съответна и компетентна юрисдикция, за да претендира за обезщетението, което е договорено съгласно условията на петнадесетата клауза от договора".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички