Мерцедес: Много се спекулира с договора на Хамилтън

Мерцедес: Много се спекулира с договора на Хамилтън

Новият договор на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън успя да ентусиазира и издания, които не отразяват моторни спортове, заради очакванията за заплатата на британеца.

Настоящият договор на Люис изтича в края на 2023 година, а той и шефът му Тото Волф вече заявиха, че не виждат причина да не продължат да работят заедно. А Волф дори уточни, че при завръщането на Люис от Антарктика в Европа преговорите за контракта ще започнат, като се очаква той да е за поне 2 години.

Медии от цял свят започнаха да спекулират с парите, които ще получава Хамилтън по новия си договор – най-смелата прогноза е за 75 милиона долара на сезон плюс още 27 милиона долара на година за времето, когато той вече няма да се състезава и ще работи като посланик на Мерцедес.

Мерцедес затрупва Хамилтън с пари
Мерцедес затрупва Хамилтън с пари

От Мерцедес реагираха на това с обяснението, че всички тези предположения са „прекомерни спекулации”.

Мерцедес: Не бързаме с договора на Хамилтън
Мерцедес: Не бързаме с договора на Хамилтън

Предполага се, че босът на Ineos Джим Ратклиф ще поеме основната част от заплатата на Хамилтън. Ратклиф притежава една трета от тима на Мерцедес във Формула 1 и преди време се сочеше за най-вероятния бъдещ мажоритарен акционер в отбора – точно когато имаше слухове, че Мерцедес може да напусне световния шампионат.

Защо Фетел не е от класата на Хамилтън
Защо Фетел не е от класата на Хамилтън

„Появиха се прекомерни спекулации. Те са напълно безпочвени”, заяви говорител на Мерцедес пред германската информационна агенция SID. Представителят на компанията също така уточни, че преговорите за новия договор на пилота между Волф и Хамилтън все още не са започнали.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти