Розберг: Най-добре без №1 пилот във Ферари

Розберг: Най-добре без №1 пилот във Ферари

Световният шампион във Формула 1 за 2016 Нико Розберг говори пред италианския вестник La Gazzetta dello Sport за ситуацията във Ферари, както и какво да очакваме от пилотите на Скудерията през следващия сезон.

“Матиа Биното имаше една от най-трудните работи в света - обясни Нико. - Но сега по-трудното е за Ферари, защото на пазара няма толкова много качествени хора на пазара. Да си шеф на отбор във Формула 1 е изключително трудна задача, а когато работиш при такова напрежение като това във Ферари… Но ще е интересно какво ще решат в Маранело.”

Германецът се позиционира в лагера на тези, които смятат, че смяната на шефа на отбора, няма да е достатъчно за подобряване представянето на Ферари.

Волф: Биното изкара по-дълго от очакваното
Волф: Биното изкара по-дълго от очакваното

“Моето мнение е, че във Формула 1 трябва да има приемственост и по-дългосрочни перспективи за работа - заяви синът на Кеке Розберг. - В Мерцедес и Ред Бул ключовите фигури работят там от над 10 години. Точно това липсва на Ферари. Същото е и с пилотите - дали да има първи или втори пилот или те да бъдат оставени да се състезават свободно. Смятам, че трябва да е като през 2022 - те да бъдат оставени свободно да се състезават на пистата.”

Ферари: Манталитетът „Мохамед Али“ позволи на Ред Бул да ни победи
Ферари: Манталитетът „Мохамед Али“ позволи на Ред Бул да ни победи

Розберг коментира и представянето на Макс Верстапен, който този сезон спечели втората си поредна световна титла във Формула 1, при това с рекордните 15 победи в рамките на сезона.

Розберг: Догодина на Ръсел ще му е по-трудно
Розберг: Догодина на Ръсел ще му е по-трудно

“На 25 години Макс вече е по-успешен от Фернандо Алфонсо - отбеляза Нико. - Той има невероятен талант и вече е завършен пилот: притежава бойния дух на Шумахер или Сена, но вече не прави грешки. В момента никой не може да се мери с него. Макс ще остане сред петте най-велики пилоти в историята на Формула 1.”

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти