Волф: Биното изкара по-дълго от очакваното

Волф: Биното изкара по-дълго от очакваното

Шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че е очаквал бившият вече бос на Ферари Матиа Биното доста по-рано да напусне Скудерията, отколкото се случи това в действителност. Швейцарецът подаде оставка през ноември, която беше приета, но остава на работа до края на годината. Също до края на годината трябва да бъде ясен и неговият наследник в Маранело.

“Беше ясно, че Матиа работи под огромно напрежение. Да си шеф на тима на Ферари означава, че задължително трябва да имаш договор, който да ти осигурява добри условия при напускането ти - обясни Волф. - Сега се случи може би неизбежното, но той изкара на поста по-дълго отколкото очаквах”.

Биното пое Ферари през януари 2019, но и при неговото управление Черните кончета не успяха да спечелят световна титла във Формула 1. Този сезон Ферари стартира кампанията като фаворит, но остана на второ място след Ред Бул, а Шарл Леклер също завърши втори при пилотите.

Ферари: Манталитетът „Мохамед Али“ позволи на Ред Бул да ни победи
Ферари: Манталитетът „Мохамед Али“ позволи на Ред Бул да ни победи

Волф обаче обясни, че няма вариант Мерцедес да наеме Биното, въпреки че в новата история на Формула 1 има няколко такива прецедента. Най-известни са идването на техническия директор на Ферари Алдо Коста през 2014, който остана в тима до края на 2019, както и Джеймс Алисън, който през 2016 беше технически директор на Ферари, а през 2017 вече заемаше същата длъжност в Мерцедес.

Доктор Марко за Мерцедес и Леклер
Доктор Марко за Мерцедес и Леклер

“Не, мисля, че твърде много неща са се случили между нас в последните две години, за да е възможен такъв ход - призна Волф. - Не мога да кажа за другите отбори. Но със сигурност Матиа разбира отлично Формула 1 и може да си намери работа в друг тим.”

Хакинен: Не вярвам, че Леклер има принос за оставката на Биното
Хакинен: Не вярвам, че Леклер има принос за оставката на Биното

Смята се, че фаворит за поста на Биното е настоящият шеф на Алфа Ромео Фредерик Васьор, като от Ферари обявиха, че до края на месеца ще има решение.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти