Гледай на живо

Контролна среща: Септември - Нефтчи (Фаргона) 0:0

НБА "крачи" към разрешаването на голям свой проблем

НБА "крачи" към разрешаването на голям свой проблем

Съдиите в НБА явно най-сетне са получили указания да затегнат мерките, свързани с правилата за извършени крачки. Обикновено, а и превърнало се в традиционно, в най-силната лига в света се позволява по-свободна игра и дори когато ставаме свидетели на очевидни крачки, те не се отсъждат. Тази нощ обаче се стигна до прецедент, след като реферите на срещата между Далас Маверикс и Голдън Стейт Уориърс - Мат Боланд, Джон Гобъл и Шон Корбин, отсъдиха крачки в цели 10 случая, включително в последните секунди, когато Стеф Къри се опита да донесе победата на “воините”.

Изследване на Том Хабърстроу показва, че през миналия сезон е имало средно по 1.3 отсъждания за крачки в мачовете от НБА. През октомври - тоест в първия месец от новия сезон отвъд океана, цифрите са сочели 1.7, а през ноември ръстът е драстичен - средно по 3.5 отсъдени крачки на двубой.

Освен това снощи се изиграха още два двубоя, като в мача между Ню Йорк Никс и Детройт Пистънс е имало 6 броя отсъдени крачки, както и още 3 в дуела между ЛА Клипърс и Портланд Трейл Блейзърс. Така, заедно с 10-те на Маверикс - Уориърс, от снощи имаме средно по 6.3 отсъдени крачки.

Още от Баскетбол

Виж всички