Аниели: Трябваше да си тръгнем, за да дадем шанс на нови хора да обърнат хода на играта

Вече бившият президент на Ювентус Андреа Аниели отправи послание към всички служители в клуба след решението си да подаде оставка, както и целият борд на директорите. Той припомни своите успехи начело на торинци и обясни своите доводи за раздялата, заявявайки, че с това решение се дава път в клуба да дойдат нови хора, "които да обърнат хода на играта".

"Когато играеш или работиш в Ювентус, винаги целта е една: Победа.

Тези, които имат привилегията да носят фланелката на отбора знаят това. Всички, които работят в клуба знаят, че здравата работа побеждава таланта, ако талантът не се труди здраво. Ювентус е един от най-големите клубове в света и всички, които работят тук знаят, че резултатите се постигат благодарение на работата на целия екип.

Сътресения в Ювентус! Аниели и целият борд на директорите подадоха оставки
Сътресения в Ювентус! Аниели и целият борд на директорите подадоха оставки

Ние сме свикнали с нашата история и с ДНК-то ни, в което е заложено да побеждаваме. От 2010 година насам ние уважихме нашата история, постигайки големи резултати: стадионът, 9-те поредни титли на мъжкия отбор, бяхме първи в Италия с предавания в Netflix и Amazon Prime, създадохме клиниката J Medical , женският отбор спечели 5 поредни титли веднага след създаването си. И още, сделката с Volkswagen (за която малко хора знаеха), достигането на два финала в Шампионската лига в Берлин и Кардиф (двете ни най-големи разочарования), сделките с Adidas и Next Gen Coppa Italia, станахме първият клуб с представител в Изпълнителния комитет на УЕФА, създадохме музея на клуба и още много.

Часове, дни, нощи, месеци и сезони, винаги целта ни е да се подобряваме. Всеки от нас знае това чувство преди да стъпи на терена: първо излизаш от съблекалнята, след това завиваш надясно, правиш около 20 стъпки нагоре и чувстваш благодарност, след това още 10 и започва сценичната треска, но тогава знаеш, че целият отбор е с теб и невъзможното става възможно. "Бернабеу", "Олд Трафорд", "Алианц Арена", "Вестфаленщадион", "Сан Сиро", "Йоргос Караискакис", "Селтик Парк", "Камп Ноу": където и да отидем, отборът е обединен и не се страхува от никого.

Шокиращата новина за оставките в Ювентус наистина е факт
Шокиращата новина за оставките в Ювентус наистина е факт

Когато не сме обединени, това дава шанс на опонентите ни да ни наранят, а това може да бъде фатално. В тези моменти трябва да имаш острота на ума, за да ограничиш загубите. Намираме се в деликатен момент за клуба и това обединение бе загубено. Затова е по-добре да напуснем всички заедно и да дадем шанс да дойде нов отбор, който да обърне хода на играта.

Нашата осведоменост ще бъде тяхното предизвикателство: да са на нивото на историята на Ювентус.

Аз ще продължа да мечтая и да работя за по-добър футбол и ще се успокоявам с една фраза на Фридрих Ницше, който казва: "Тези, които танцуват изглеждат като луди за тези, които не могат да чуят музиката".

Помнете, че ние винаги ще се познаваме с един поглед: Ние сме ювентинци! Обединени докрай...", написа Аниели.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти