Шокиращата новина за оставките в Ювентус наистина е факт

Ювентус потвърди новината, която дойде като гръм от ясно небе в понеделник вечерта. Целият борд на директорите в клуба, заедно с президента Андреа Аниели, са подали оставки, които са приети и това вече официално е факт. Единствено Маурицио Аривабене запазва временно поста си на изпълнителен директор.

Оказа се обаче, че причината за тези оставки не са лошите финансови резултати на клуба, както се твърдеше в началото, а по-скоро разследванията, които се водят срещу торинци за завишаване цените на свои играчи и осъществяването на съмнителни трансфери. Срещу клуба тече и разследване, че през 2020 година по време на пандемията от КОВИД играчите не са се отказали от заплатите си, както се твърдеше, а не са взели възнаграждението си само за един месец, като през останалото време са получавали всичките си пари чрез тайно споразумение с клуба.

Сътресения в Ювентус! Аниели и целият борд на директорите подадоха оставки
Сътресения в Ювентус! Аниели и целият борд на директорите подадоха оставки

"Като се има предвид голямото значение и уместността на висящите правни въпроси и техническото счетоводство, членовете на борда прецениха, че в интерес на клуба е да препоръчат на Ювентус да осигури нов Борд на директорите, който да се справи с тези проблеми. Ювентус ще продължи да си сътрудничи с разследващите органи, без да се засяга защитата на своите права във връзка със спорове срещу финансовите отчети и комуникациите на компанията", обявиха от Ювентус.

От клуба вече обявиха, че вече е избран нов генерален директор и това ще бъде Маурицио Сканавино. Също така планираното събрание на акционерите, което първоначално бе преместено от 23 ноември за 27 декември, сега ще бъде проведено чак на 18 януари 2023 година. Тогава ще бъде определен и новият борд на директорите. Това обаче на практика ще провали трансферните планове на "бианконерите" тъй като почти през целия януари, когато е трансферният прозорец, клубът няма да има ръководство.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти