Германия ще трябва да се бори и с историята срещу Испания

Шокиращата загуба на Германия от Япония с 1:2 вчера постави Бундестима в тежка ситуация. Отборът е опрян до стената и е застрашен сериозно от второ поредно отпадане в групова фаза на световно първенство, което ще е безпрецедентен антирекорд. Германците със сигурност ще трябва да вземат нещо от  летящата високо в момента Испания в неделя, ако искат да запазят шансовете си за класиране.

Лошата новина за феновете на Маншафта е, че Испания е един от най-неудобните отбори за немския национален отбор. Германия ще иска да прекъсне негативната традиция срещу испанците - вече над 34 години без победа в официален мач.

Именно Испания нанесе най-големите разочарования на Маншфата в последните 10-15 години. През 2008 г. “Ла Фурия” спечели финала на европейското първенство с 1:0 с гол на Фернандо Торес. Две години по-късно на Световното в ЮАР през 2010 г., Испания нанася нова болезнена загуба с 1:0 на Бундестима. Гол с глава на Карлес Пуйол носи победата на “Ла Фурия Роха” на полуфинала, а впоследствие Испания триумфира със световната титла.

Последният мач между двата отбора пък беше истинско унижение за Германия. Бундестимът беше разбит с 0:6 от Испания и претърпя една от най-големите загуби в историята си.

Последната победа на Германия над “Ла Фурия” в официален мач датира от далечното вече европейско първенство през 1988 г. Тогава немците надделяват с 2:0 над Испания с два гола на Руди Фьолер. Германия има и по-скорошен успех над испанците, но в приятелски мач през 2014 г. Тогава гол на Тони Кроос в последните минути носи минимална победа за Бундестима с 1:0.

След провала срещу Япония, германците ще трябва да стискат палци и на Коста Рика да вземе нещо от мача със “самураите”. В противен случай дори точката с “Ла Фурия” може да се окаже крайно недостатъчна за 4-кратните световни шампиони.

Последните 6 официални мача между Германия и Испания на големите футболни форуми:

Испания - Германия 6:0 /групова фаза на Лига на нациите 2020 г./

Германия - Испания 1:1 /групова фаза на Лига на нациите 2020 г./

Испания - Германия 1:0 /полуфинал на световно първенство в ЮАР 2010 г./

Испания - Германия 1:0 /финал на Евро 2008/

Германия - Испания 1:1 /групова фаза на световно първенство в САЩ 1994 г./

Германия - Испания 2:0 /групова фаза на Евро 1988/

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти