Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4

Българският пилот Никола Цолов спечели титлата в испанската Формула 4 днес, след като завърши втори в последното трето състезание от шестия кръг на пистата „Навара”. В една от най-оспорваните надпревари през сезона Никола стартира девети, но още в първите три завоя излезе шести, след което проведе още няколко атаки, за да стигне до четвъртото място. Заради инциденти колата на сигурността излиза на два пъти да води колоната, като при всеки рестарт Никола печелеше по една позиция – първо стана трети, а след това и втори зад лидера Хю Бартър.

Още един подиум за Никола Цолов на „Навара”
Още един подиум за Никола Цолов на „Навара”

Второто място в последното състезание днес означаваше, че Бартър вече няма шанс да стопи аванса на Никола до края на сезона и в рамките на един ден Цолов си гарантира титлата при дебютантите и титлата в общото подреждане на испанската Формула 4. А двамата с Бартър донесоха и първото място в отборното подреждане на Кампос Рейсинг.

Трето място за Цолов в първото състезание на пистата „Навара”
Трето място за Цолов в първото състезание на пистата „Навара”

За 18 старта този сезон Никола записа 10 победи, 8 от които поредни, спечели 12 полпозишъна, записа 14 най-бързи обиколки и 14 победи в класирането на дебютантите.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти