Гледай на живо

Дания и Англия не се победиха, всичко ще се реши в последните мачове - на живо от Германия с пратениците не Sportal.bg

Ауди иска германски пилот и домашен старт

Главният изпълнителен директор на Ауди Маркус Дюсман заяви вчера, че компанията се надява за дебюта си във Формула 1 да има германски пилот, както и домашен старт в Германия. Вчера Ауди официално обяви, че влиза във Формула 1 от 2026 година, засега като доставчик на двигатели, но съвсем скоро се очаква да бъде потвърдено и купуването на Заубер.

В момента календара на Формула 1 не включва старт в Германия, въпреки че там има две писти, които могат да приемат кръг от световния шампионат - “Нюрбургринг” и “Хокенхайм”. Положението с германските пилоти е сходно - 4-кратният световен шампион Себастиан Фетел се пенсионира в края на 2022 година, а Мик Шумахер, който кара за Хаас, няма договор за догодина.

“Все още не сме решили за тима, с който ще работим, не сме решили нищо за пилотите - обясни Дюсман. - Но се надявам, че ще имаме германски пилот и се надявам, че ще има и състезание в Германия. Това е всичко, което мога да кажа.”

Официално: Ауди влиза във Формула 1
Официално: Ауди влиза във Формула 1

Броени дни преди официалното потвърждение от Ауди, главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали изрично отбеляза, че много иска световният шампионат да се върне в Германия, но критикува собствениците на двете германски писти, че не действат достатъчно активно, за да се преборят за място в календара.

Доменикали: Трябва да имаме състезание в Германия
Доменикали: Трябва да имаме състезание в Германия
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички