Доменикали: Трябва да имаме състезание в Германия

Доменикали: Трябва да имаме състезание в Германия

И догодина Германия няма да присъства в календара на Формула 1, а за последно страната прием кръг от световния шампионат през 2020 година. Феновете и пилотите харесват много “Нюрбургринг” и “Хокенхайм”, но двете трасета не успяват да намерят устойчив модел, за да се задържат в календара. И шефът на Формула 1 Стефано Доменикали не харесва тази ситуация.

“Трябва да намерим начим да решим този проблем, но ако аз не проявя инициатива, от Германия идва много малко информация - оплака се Доменикали пред Sport Bild. - От Германия чуваме само приказки, без обаче сериозни факти и решения. За мен остава загадка как в днешно време германците не успяват да изградят успешен бизнес около организирането на състезание от Формула 1. Старт на една от двете големи германски писти ще привлече много внимание, но този проект трябва да е изгоден за всички страни, не можем ние да поемем всички разходи.”

Доменикали отхвърли твърденията, че Формула 1 прави твърде големи компромиси и включва в календара стартове в Саудитска Арабия и Катар, където има сериозни проблеми с човешките права.

Магнусен иска по-екстремни писти във Формула 1
Магнусен иска по-екстремни писти във Формула 1

“Ако гледахме само приходите от организирането на състезания, то календарът на Формула 1 щеше да изглежда много по-различно”, обясни Доменикали, който не потвърди дали наистина ще има 24 старта догодина.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти