Сезон 2023 стартира в началото на март

Във Формула 1 от доста време работят по календара за следващия сезон, който ще е подчинен на т.нар. “териториален принцип”, за да се намалят пътуванията между отделните стартове. Все още проектът не е представен пред медиите, но вече започна да изтича информация за това как ще изглежда календарът догодина.

Според излизащия в Нидерландия вестник De Limburger, сезонът във Формула 1 през 2023 година ще стартира в Гран При на Бахрейн на 5 март, т.е с две седмици по-рано в сравнение с тази година. А преди първото състезание ще има тридневни тестове в Бахрейн.

Две седмици след надпреварата на “Сахир” ще е състезанието в Саудитска Арабия, а седмица след нея и стартът в Мелбърн. 

Вилньов: Леклер не е №1 във Ферари
Вилньов: Леклер не е №1 във Ферари

Предвижда се календарът да включва 23 или 24 състезания в зависимост от това дали Гран При на Китай ще бъде проведена. Състезанието в Шанхай зависи от решението на китайските власти относно ограниченията в борбата с коронавирус пандемията в страната.

Тежки критики срещу Ферари в медиите
Тежки критики срещу Ферари в медиите

Очаква се, че състезанията във Франция и Белгия да отпаднат от календара. Но “Спа” има шанс, ако се окаже, че ЮАР няма да успее да се върне във Формула 1 още догодина. Гран При на Монако остава във Формула 1, като според непотвърдена информация, организаторите на състезанието са се договорили с шефовете на спорта.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти