ЦСКА - София привлича бивш футболист на Порто още през зимата?

Нигерийският полузащитник на Витория (Гимараеш) Микел Агу е много вероятно да продължи кариерата си в ЦСКА - София, съобщава "Guimaraesdigital". Според информацията, 28-годишният футболист ще акостира на "Българска Армия", а единственият въпрос е дали това ще стане още през януари или след края на сезона. Договорът на футболиста с Витория е до 30 юни 2022 година, а от клуба със сигурност нямат намерение да му предлагат удължаване на контракта.

ЦСКА - София преговаря с бивш играч на Порто
ЦСКА - София преговаря с бивш играч на Порто

"Guimaraesdigital" съобщава, че от ЦСКА - София възнамеряват да привлекат Агу още през зимния пазар, но също така мога да изчакат до лятото, за да не се налага да плащат трансферна сума. "Червените" ще водят преговори с Витория за взимането на нигерийския футболист още сега. С оглед това, че договорът на Агу с португалския тим изтича в края на сезона, от българския клуб нямат желание да плащат трансферна сума за него.

Микел Агу е далече от основния състав на Витория през този сезон, тъй като не влиза в плановете на треньора. През миналия той взе участие в 14 мача. 
Лично наставникът на "червените" Стойчо Младенов настоява за преминаването му на "Армията".

Още от БГ Футбол

Виж всички