Микаела Шифрин вече се чувства по-комфортно с тежестта на очакванията към нея

Микаела Шифрин вече се чувства по-комфортно с тежестта на очакванията към нея

Двукратната олимпийска шампионка по ски алпийски дисциплини Микаела Шифрин вече се чувства по-комфортно с тежестта на очакванията към нея преди зимните игри в Пекин през февруари следващата година.

26-годишната американка тръгна за Пьончан 2018 като фаворитка в множество дисциплини, но в крайна сметка спечели само титлата в гигантския слалом.

Шифрин отново ще бъде една от фаворитките в Пекин. Това ще бъде трета олимпиада в кариерата й след Сочи 2014, където тя стигна до златото в слалома.

"Всичко се промени през годините", каза Шифрин в интервю за телевизия Eurosport, запитана какво означават Олимпийските игри за нея.

"Когато започнах, първата ми олимпиада . . . разбира се, исках златен медал. Мислех, че това е възможно. Всъщност не виждах колко голямо би могло да бъде, ако това се случи и след това. Тогава на втората олимпиада за мен в Пьончан имах много по-добро усещане за това как се представяш като спортист, когато спечелиш злато, как това може да промени кариерата ти и колко повече внимание получаваш. Но и повече очаквания и натиск от много хора, които не обръщат внимание на нашия спорт извън олимпийските игри", добави Шифрин.

Тя каза, че очакванията към нея в Пьончан са я карали да се чувства неудобно.

"Много по-голям натиск беше да бъда там. Почувствах това на втората олимпиада, но сега е по-различно", коментира американката.

Шифрин е спечелила 45 състезания в слалом за Световната купа, едно по-малко от рекорда за една дисциплина, който се държи от шведската легенда Ингемар Стенмарк (гигантски слалом). След като беше победена от словачката Петра Влъхова в два слалома в Леви (Финландия) миналия уикенд, Шифрин ще има още един шанс да се изравни със Стенмарк в Килингтън този уикенд.

"Това е домашно състезание и искам да се справя добре там. Има някои очаквания, известен натиск, но винаги е вълнуващо да се състезаваш в Килингтън", каза Шифрин.

Още от Зимни спортове

Виж всички