Шампионът Ирбис победи Славия като гост

Шампионът Ирбис победи Славия като гост

Шампионите от Ирбис победиха Славия като гост с 9:1 в мач от националния шампионат по хокей на лед.

Двата отбора не успяха да си отбележат гол в първата третина, във втората Ирбис вкараха 6 гола, а в третата Славия върна едно попадение срещу три на гостите.

За победителите 4 гола отбеляза Томислав Георгиев, по два Веселин Диков и Мартин Бояджиев, а Станислав Мухачов вкара един. За Славия се разписа Кристиан Симеонов.

"Стана добър мач, това е най-важното.Нашият вратар Карабаджаков доказа, че е най-добрият в първенството на този пост. Иначе резултатът щеше да е друг. Накрая се поизморихме, рухнахме и платихме цената за това. Но Ирбис разполагат с класни играчи, Мухачев, Диков, Бояджиев са много силно нападение и това се видя ясно срещу по-младите ни играчи", заяви президентът на Славия Мартин Миланов.

"Факт е, че подценихме Славия в първата третина, вратарят им спаси много положения. Не играхме добре в началото, но след това коригирахме почти всичко. Започнахме да играем по-колективно, да създаваме повече положения, дойдоха и головете. Беше задължително да спечелим този мач, но тази седмица имаме много по-трудна среща - срещу ЦСКА", допълни треньорът на Ирбис Ивайло Велев.

Още от Зимни спортове

Виж всички