В Украйна се сетиха за нападател на Черно море

В Украйна се сетиха за нападател на Черно море

През миналото първенство Черно море имаше сериозен проблем. Той изникна след продажбата на Матиас Курьор. Нито един нападател не успя да влезе в неговите обувки. Зе Гомеш дори вече не хваща ръка за титулярно място, ако не броим контролите с Добруджа. А Курьор дълго време имаше повече голове на сметката си, макар и да не бе на “Тича”, от съотборниците си взети заедно. 

Нещата обаче се промениха. Черно море успя да намери човек, който дори може спокойно да влезе в Топ 3 на нападателите в efbet Лига. Това е Йевхен Сердюк. Той има 4 гола, след като се разписа и срещу Ботев (Пловдив), които вкара за 6 мача. Доста по-добро постижение от Каса Пия, където се бе подвизавал преди да изгрее у нас. Човекът във форма, както се казва. А специалистите са категорични, че доста защитници ще ги боли главата, когато се срещнат с него. 

Изявите на нападателя у нас не останаха незабелязани и в родната му Украйна. “Украинец бележи в България. 23-годишният Сердюк има 4 гола в 6 мача, а тимът му Черно море се намира на 4-о място”, коментират медиите там. 

Ако продължава така, то той може скоро да напусне “Тича”, както го стори Курьор. 

“Мач Телеграф”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти