Момчил Лазаров от Тръст "Синя България": Имаме готовност да прехвърлим акциите на ново сдружение

Тръст "Синя България" проведе редовно общо отчетно-изборно събрание, на което бе освободен от отговорност старият Управителен съвет и съответно избран нов. Ето какво заяви Момчил Лазаров от Тръста след събранието:

Пирин надви младоците на Левски на "Герена" - "сините" с няколко пропуска
Пирин надви младоците на Левски на "Герена" - "сините" с няколко пропуска

“Събранието е редовно, което, както всяка година, се отчете стария УС на организацията, чухме отчети на Петър Ганев, който е член на надзорния съвет на Левски. Беше освободен стария УС, назначи се нов и се взе едно решение за това, че Тръста изрази своята готовност да прехвърли притежаваните от него акции на сдружение на привържениците, което притежава мажоритарен дял. Това все още е един начелен процес.

Сдружението не е създадено, за това сдружение се заговори още на общото събрание. Това е една стъпка, която тепърва ще се задълбочи и ще се създава. Дотук са водени разговори, предварителни срещи са водени, подготвя се концепция, но това е един дълъг и сложен процес. Станимир Стоилов е изразил, доколкото ми е известно, подкрепа за такова сдружение. Работи се, ще засегне доста групи привърженици, защото идеята на това сдружение е да бъде на всички левскари, а не само на определена група от хора.

Идеята е това сдружение е да бъде мажоритарен собственик на Левски. Естествено, че ще трябва господин Сираков или някой друг да даде своите акции. Още няма как да има яснота.

Господин Сираков заяви още на първото събрание, когато стана собственик на Левски, че неговият план е до две години Левски да се върне на левскарите. Всичко това предстои напред във времето.

Всичко зависи от това как ще се развие цялата подготовка на въпросното сдружение, със сигурност няма да стане за ден или два. Ръководните фактори в новото сдужение трябва да бъдат избрани от новото сдружение. Целта е да бъде изключително широко, нямам как да кажем от сега кой ще бъде ръководен фактор.

Надявам се да имам една добра комуникация с клуба. Решението на Тръста, макар и принципно, е, че акциите ще бъдат прехвърлени на сдружение, което притежава мажоритарен дял. Не е идеята просто да местим от дружение в дружение акциите”, заяви Лазаров.

Още от БГ Футбол

Виж всички