Станимир Стоилов пуска 16-годишен титуляр в мачовете за Купата

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели очакванията си за предстоящия мач срещу Септември (Симитли) от турнира за Купата на България. Мъри обяви, че 16-годишният вратар на "сините" Пламен Андреев ще бъде титуляр във всички срещи от надпреварата, дори отборът да стигне до финала.

Илиана Раева: Отново победа за Левски! Респект, Мъри!
Илиана Раева: Отново победа за Левски! Респект, Мъри!

“Ради Цонев е наказан, Георги Миланов и Боби Цонев имат дребни проблеми, но се надявам утре всички играчи да вземат участие. Аз не виждам от какво сме изморени, за да даваме почивка. Играем по един мач на седмица. Колкото повече мачове играем, в толкова по-добра форма ще навлизаме. След като не сме имали междинен кръг през паузите, не можем да говорим за умора. Ще играем с играчите, които могат да решат мача по най-бързия начин. Ще има млади футболисти. Засега единствената сигурна промяна е на вратарския пост. Пламен ще пази в мачовете за Купата, дори да стигнем финал", сподели наставникът на Левски.

"Всички млади играчи трябва да се борят и да показват желание. Не сме в позиция да подценяваме когото и да е. Искаме да спечелим Купата. Септември (Симитли) е симпатичен отбор, който търси своето място под слънцето. Нормално е, когато дойдат на “Герена”, да искат да се покажат в най-добрата светлина. В състояние сме да се изненадаме сами. Очакваме противникът да играе на върха на възможностите си, но всичко зависи от нашата игра. В игрови план мисля, че преди паузата бяхме в много по-добро състояние. Тези паузи са изключително неприятни. Играем около 20 дни и идва нова пауза. Винаги имаме по 3/4 основни играчи, които отсъстват, а това ни пречи да наложим някакъв стил. Имаме по-добри резултати, но не мога да кажа, че сме станали по-добри след паузата. Винаги искам повече от футболистите си. На нашия стадион ще имаме и привържениците зад гърба си. Те ще ни помогнат да покажем още по-добра игра. Феновете са зажаднели да виждат силен Левски и такъв, който се бори и печели. Надявам се головете на Билал Бари да му дадат още по-голямо самочувствие. Той играе с изключително желание. За нас всеки мач за Купата е като финал. Когато носиш екипа на Левски, ти си задължен да играеш на високо ниво”, заяви още Станимир Стоилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички