Президентът на Аталанта: С Гасперини не се работи лесно

Президентът на Аталанта: С Гасперини не се работи лесно

Президентът на Аталанта Антонио Перкаси призна, че не е лесно да се работи с наставника на отбора Джан Пиеро Гасперини заради избухливия нрав на опитния специалист, който жъне големи успехи начело на бергамаските.

“Не е лесно да се работи с него. Ние обаче вече сме го възприели такъв, какъвто е, и го разбираме. След мачовете го оставяме да изпусне парата и знаем, че на следващия ден е много по-миролюбив. Той обаче си е такъв в това, което прави. Така той стимулира играчите и клуба по специален начин. Когато има думата, той прави така, че неговият глас да се чува, и не позволява на момчетата да са самонадеяни. 

Дали ще пътувам за гостуването на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига? Ще си остана вкъщи. Това е луд мач. Самата възможност да играем там е сбъдната мечта за един фен на Аталанта, какъвто винаги съм бил. Няма да променяме подхода ни от последните няколко години, в които на три пъти участвахме в ШЛ. Това е лудост, когато си дадем сметка докъде стигна Аталанта. Имаме големи почелби, но също така инвестирахме доста средства. Това е нашата политика, намерихме правилния модел и се надяваме да продължим така. Дори има много клубове, които искат да ни подражават”, коментира Перкаси на събитие в Ломбардия, на което получи наградата за Човек на годината в италианската област.

Още от Футбол свят

Виж всички